torstai 6. syyskuuta 2007

Back to school

Koulu on kaynnistynyt. Ja vahan alkaa jo toivomaan, etta olisi ohi. No ei nyt sentaan, mutta tyomaara kylla vaikuttaa aika suurelta. Tai sellainen itsenainen tyoskentely on paljon suuremmassa roolissa kuin mihin on Suomessa tottunut. Ja pakko myontaa, etta kylla tama lomailu San Franciscossakin on maistunut.
Tanaan mulla oli valokuvausta ja kalligrafiaa. Ja laskuja vaan kertyy. Eilen pistin rahaa palamaan valineisiin niin paljon, etta en edes kehtaa kirjoittaa. Mutta nyt sen voi unohtaa kunnes luottokorttilasku tipahtaa kotiin.

Ja seuraavaksi pitaakin sitten hankkia uusi kamera. Joku sellainen hieno mista ma en ymmarra mitaan, mutta saatiin sentaan lista siita millaisia vaihtoehtoja on ja mika kannattaa hommata. Valokuvauskurssi kylla vaikutti sen verran kivalta, etta on ihan mukava saada sellainen kunnon kamera ja paasee ottamaan ammattimaisempia kuvia.

Eilen illalla ma sain sahkopostia, etta yksi mun kursseista oli peruttu joten taas tanaan kavin tapaamassa mun ohjaajaa ja sain homman hoidettua. Nyt mun viikko nayttaa viela tyhjemmalta. Koulua on vaan ma, ke ja to. Tosin ma ja to jopa hurjat 6 ja puoli tuntia... ja keskiviikkoisin ne 3 tuntia. no onpahan aikaa tehda niita laksyja sitten.

Koulu oli kylla niin tuttua kuin olla ja voi. Valokuvauksen ope oli sellainen tyttonen joka ei varmasti ollut paljon mua vanhempi. Kalligrafian ope oli vanha ranskalaismies etela-amerikasta, joka puhui niin hiljaa etta sai tosissaan keskittya kuulemaan.

Kaikki varmaan luulee, etta ma en tajua englantia kun ma aina kyselen, etta mita. Mutta kun naa kaikki puhuu kauheen hiljaa ja epaselvasti sossottaen. Ihan oikeasti. Varsinkin kaikki kalifornialaiset, joita ma tapasin muutaman tanaan. Ja sitten tapasin ihan ensimmaisen suomalaisen taalla. Mun ohjaaja esitteli sen mulle. Oli sellainen juntti-suomalainen jonka kanssa ei saanut juttua aikaan vaantanmallakaan. Muistui hyvin mieleen miksi sielta Suomesta halusi niin kovasti pois.

Oli muuten tosi hankala yhtakkia vaihtaa suomenkieleen. Suomen puhuminen oli oikeastaan hankalampaa kuin englannin. Aika janska juttu. Varsinkin kun tietyista asioista on tottunut puhumaan jo englanniksi ja sitten kun sama asia pitaisi kertoa suomeksi, ei se onnistukaan niin helposti.

Ma piristan tata kirjoitusta nyt viela parilla kuvalla, jotka on kylla sielta viikon takaa kun viime paivina ei ole tullut kuvia otettua.

Tassa on se Lombard Street.



















San Franciscoa















Ja aitille ja mummolle kuva Danielle Steelen talosta tuossa nurkan takana. (vahan kokko kuva kun on kannykalla otettu...)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienon talon se Danielle Steel on saanut romantiikalla.
Ei kun jatkoja.
mummo

pain!pain!pain! kirjoitti...

haha. samanlaiset fiilarit suomalaisista.
voi että.

aika snadisti on kyllä koulua, mutta älä anna sen hämätä. mä toivoisin melkein omalla kohdalla että olisi vain kolme kurssia neljän sijaan kun tekemistä riittää jo niissä kolmessakin ihan tarpeeksi täyttämään koko viikon.

onko muuten totta että siellä friscossa on koko kaupungin kattava avoin wlan applen toimesta? vai onko vain huhupuheita mitä sattunut osumaan korvaan.

jos siellä ihmiset puhuvat hiljaa ja epäselvästi niin niin myös täällä. chileläinen espanja on varmaan maailman kamalinta. ihmiset lyhentelevät sanoja mielivaltaisesti ja puhuvat aivan helekutin nopiasti. ei pysy suomalainen perässä. välillä tekisi mieli vain huutaa niille kun eivät tajua/halua hieman edes hiljentää vauhtia tai artikuloida paremmin kun minulle puhuvat - kun tietävät kielitasoni olevan kehno (:

nyt kyllä ansaitulle 5h yöunille. tullut tehtyä taas koulutöitä klo 13-03. kohtuu HC putki mutta jos huomenna tulee ylistyssanoja professorilta niin oli se sen arvoista. jos ei tule niin googleen "harakiri how to".

adios!

-t

Annina kirjoitti...

Hip!

Opiskelet sitten mun lempiaineita ;) Harmi, ettei tuolla Laureassa enää ymmärretty kalligrafian päälle.. Vois taas alkaa sitäkin treenaamaan, jos ei terät olis kaikki jotenkin ruostunu tai tukossa.

Teidän pitää siis ostaa joku ultrahieno järkkäri kurssia varten? Toi Tommi on sit kans valokuvahifisti, eli siltä voi kysyä jos tulee jotain pulmia niiden juttujen kanssa.

Mikäs se kolmas kurssi on? Mun pari opettajaa on olleet SF:ssa opiskelemassa ja ne on molemmat kertoneet että töitä tosiaan sai siellä tehdä kursseilla. Ja kaikki tehtiin aina viimesen päälle.

Mä en sit varmaan kovin hyvin siellä pärjäis tän kuuloni kanssa :D Opettele säkin lukeen huulilta, niin sit pärjää jo paremmin!

Tässä pitäs kohta suunnata viikonlopun viettoon. Toivottavasti sun viikonloppu menee muissakin merkeissä kuin koulutöitä tehden. Ootko jo hyvin päässy tutustumaan kurssikavereihi n? Varmaan siellä dormissakin kyllä riittää ihmisiä tekemisen puutetta ehkäisemään :)

Anonyymi kirjoitti...

... täytyy ehdottaa Steelille, että vaihdettaisiin kämppiä joulun aikaan. Me voitaisiin hyvin katsella Tyynelle Valtamerelle Steelin asunnosta lomaillessamme SF:ssä ja Steel voisi tuijottaa räntää satavalle pimeälle Suomenlahdelle joulukuussa. Saisi varmaan hyviä ideoita uusille kirjoille...