keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Kierrätystä

Nyt on jäänyt viimeaikoina kirjoittelut vähän vähemmälle kun oikeastaan tuosta Halloweenista lähtien olen vaan läksyjä vääntänyt. Tai ainakin kovasti yrittänyt, on vähän ollut sellainen vetämätön olo kunnes vihdoin toissapäivänä sain puhdin takaisin ja nyt on suuri osa läksyistä pois alta. Teinpä jopa tuossa yhtenä yönä sn verran reippaasti hommia, että on yhden kurssin työt viikoksi eteenpäin tehty. Ja se on jotain.
Mutta vielä on loppukiri luvassa kun joulu lähenee. Vielä pitää kasata 4 kirjaa, suunnitella logo ja juliste, tehdä kiinalaisia boxeja, ottaa valokuvia, tehdä joku sata sivua kalligrafiaa... vain mainitakseni muutaman esimerkin. Onneksi ensi viikolla on Thanksgiving ja mulla on melkein viikon verran vapaata. Vapaata läksyjen tekemiseen.

San Franciscoon ei sen kummempaa siis kuulu. Jonkinnäköinen öljyonnettomuus oli, mutta siitä en tietäisi mitään jos en olisi kotoa kuullut, täällä siitä ei ole sen ihmeellisempää mölyä noussut. Mutta ehkä nämä täällä ei niin edes ymmärrä, ei ole amerikassa luontoarvot se prioriteetti.

Aluksi kun tuli tänne niin tuntui oikein pahalta heittää vaan kaikki roskat samaan ämpäriin kun oli kuitenkin kotona niin tottunut kierrättämään jos jotakin. Täällä ei ole minkäänlaista kierrätystä, tai jos on niin ei sitä kukaan harrasta. Pulloista tulee pantti, mutta mulla ei ole aavistustakaan miten niiden palautus toimii, ei ainakaan niitä voi kauppoihin viedä kuten Suomessa. Joten pullot vaan heitetään roskiin, mutta ei ne sinne jää. Kierrätystä täällä harrastavat nimittäin pullonkerääjät jotka ihan ammattimaisesti tonkii roskiksia joka nurkissa ja raaha sitten niitä säkillisiä pulloja. Joten mä ajattelen asian nyt niin, että en mä niitä pulloja roskiin vaan heitä, sieltä ne päätyy kierrätykseen näitte tonkijien kautta ja kaiken lisäksi harrastan vielä vähän hyväntekeväisyyttä kun annan näin näille tarvitseville muutaman sentin ja jotain tekemistä :) Ei tunnu ollenkaan niin pahalta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Sanna, että sait taas kirjoitettua kuulumisista. Yritä saada läksyt tehtyä, ettei tarvitse enää touhuta niiden kanssa kun tullaan sinne joulua viettämään ja Kaliforniaa katselemaan.

Annina kirjoitti...

No siinä onkin sitten kotitehtävä poikineen... Ota jossain vaiheessa kuvia niistä sun kalligrafian töistä ja laita tänne - haluun nähdä :)

Täällä on ollut jo viikon verran talvikeli, eli lunta jonkin verran maassa :) Ihan kiva, että on edes jotain, tuo vähän sitä joulunodotustakin.

Kivaa viikonloppua!