sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Forks, spoons, knifs

Koulu jatkuu normaaliin malliin ja niinpä ei ole jäänyt oikein aikaa kirjoitella...
Joten tässä pientä päivitystä.

Kevät lukukausi tuntuu ihan erilaiselta syksyyn verrattuna. Kurssit on aivan erilaisia. Mä en tainutkaan missään vaiheessa kertoa millaisin arvosanoin läpäisin kurssit. Arvionti täällä tapahtuu asteikoilla D-A ja sitten on pelottava F eli Fail. Meidän koululla on tunnetusti hyvin tiukat arvionnit ja koululla liikkuu huhuja, että täällä on mahdoton saada A. Ja että Academy B vastaa muiden koulujen A:ta.
No mutta kuitenkin tällaiset arvosanat sain:
Materials, Tools & Comping Techniques A
Photography A-
Calligraphy A-
Fundamentals of Graphic Design B+
Eli ei ole mahdotonta saada Aata. Olen tosi iloinen noista arvosanoista. Ja kaiken lisäksi tuo B+ oli kurssista, jossa pärjäsin kaikkein parhaiten, ja siltä kurssilta sain ne työt sinne näyttelyyn yms. Joten tosi hieno juttu oli.

Toistaiseksi työmäärä tuntuu puuduttavalta. Läksyjä ei ehkä ole ihan niin paljon kuin viime jaksossa, mutta kun täytyy kirjoitella esseitä ja lukea uskomattoman tylsää historian kirjaa, tuntuu kuluu yllättävän paljon aikaa... Historian ope on ihan kauhean pelottava. Osaa varmasti hommansa, mutta kumma vaan, ensimmäisen tunnin jälkeen joukko ihmisiä katosi kurssilta ja vaihtoi nettikurssille. Ja mun oloa siellä ei helpota se, että mun kämppis oli tämän open tähti-oppilas syksyllä ja ne on ihan kuin parhaat kaverit ja mä toimin lähettinä...
Englannin kurssi on varmasti tarpeellisempi näille amerikkalaisille kuin mulle. On aika erikoista, että kansainväliset oppilaat tuottaa parempaa kirjoitettua englantia kuin äidinkielenään sitä puhuvat... Mutta amerikkalaisten englannin tasoa kuvastaa hyvin täällä asuntolan keittiössä oleva kyltti, jossa lukee: Forks, spoons, knifs.

Tänään oli tarkoitus ottaa tauko läksyistä ja lähteä katsomaan kiinalaisen uudenvuoden paraatia Chinatowniin. Pistin sadekamppeet niskaan ja lähdin ulos odottamaan bussia. Eipä kauaa kestänyt kun oli olo kuin uitetulla koiralla. Oli siis aikamoinen tuuli ja sade. Ei kuitenkaan tullut ihan sellaista myrskyä kuin uhkasivat, mutta oli sen verran vetistä, että päätettiin kuitenkin jättää paraatin tuijotus väliin.

Vähän nuhaa pukkaa, joten on varmasti parempi suunnatta untenmaille, näin ihmisten aikaan ;)

maanantai 4. helmikuuta 2008

Super Bowl Sunday

Nyt mä olen ihan amerikkalainen. Vietin tänään neljä tuntia tuijottan jalkapalloa, siis amerikkalaista sellaista. Kovasti olisi ollut läksyjä, mutta pitihän se tämä kokea.

Aika mielenkiintoista oli seurata sitä. Pelistä en tajunnut mitään, mutta kaikki muut tuntui eläytyvän tosissaan joten kaipa se sitten oli ihan hyvä. Seuraavaa kertaa varten voisi ehkä yrittää vähän selvittää niitä sääntöjä niin tietäisi edes, että mistä on kyse :)

Iso osa superbowlia on tietenkin superbowl mainokset. Niiden takia suurin osa amerikkalaisista tuota peliä kai oikeastaan katsookin. Kuten jo olen aikaisemmin maininnut, tv-mainokset täällä on ihan hirvittäviä. Mutta superbowl mainoksiin satsataan. Ovat kuulemma viime vuosina muuttuneet huonommiksi, mutta ihan hauskoja pläjäyksiä oli. Ja niitä oli paljon. Footballia tunnutaan pelattavan kymmenen sekunnin pätkissä...