torstai 31. tammikuuta 2008

Takaisin San Franciscossa

Onkin taas kerran päässyt kulumaan pitkähkö aika edellisestä kirjoittelusta. Syynä lähinnä tuo reilun kuukauden kestänyt talviloma. Oli tarkoitus kirjoittaa koko perheen seikkailuista täällä Kaliforniassa ja Vegasissa sellainen mukava kertaus-pläjäys kuvien kera, mutta se nyt jostain kumman syystä jäi. Joten jos nyt ihan näin aluksi kertaan mitä on tapahtunut sitten viime kirjoittelujen.

Joulu vietettiin siis täällä San Franciscossa koko perheen voimin. Esittelin paikkoja ja muutama päivä tallailtiin San Franciscon mäkiä. Ja sitten hypättiinkin autoon ja otimme suunnaksi Los Angelesin. Ajeltiin upeita maisemia ihaillen rannikkoa pitkin. Los Angeles oli kyllä aikamoinen hirvitys verrattuna San Franciscoon, ainakin minun mielestä. Kaikki oli kaukana kaikesta ja suurin osa ajasta taidettiinkin viettää ajellen niitä kymmenen+ kaistaisia moottoriteitä pitkin. Universal Studios oli kyllä kiva paikka, mutta siihen ne mukavat jutut oikeastaan jäikin. Las Vegaskaan ei kyllä tehnyt kovin kummoista vaikutusta... Ihan näkemisen arvoinen ja yms. mutta ei kyllä ole mitään tarvetta mennä uudestaan käymään... Olikin kiva näitten paikkojen jälkeen palata kotikulmille San Franciscoon. Vaikkakin vain muutamaksi päiväksi.

Pari viimeistä lomaviikkoa vietin Suomessa Jesse-hauvaa vahtien. Ja oli siinä kyllä vahtimista. Ihan on nyt reijitetty ja tärykalvot helisee vieläkin siitä haukkumisesta. Jesse on siis sellainen ADHD musta labradorinnoutaja-pentu. Kyllä kannatti lentää reilut 16 tuntia suuntaansa tuota varten ;) Paluumatka tänne kesti kylläkin lähemmäs 24 h kaikkien myöhästelyjen takia.

Nyt olenkin sitten ollut jotakuinkin viikon takaisin San Franciscossa. Ja täytyy myöntää, tuntuu kuin olisi kotiin palannut... Vaikka onkin satanut oikeastaan joka päivä (sadekauden pitäisi kyllä loppua viikonloppuna, peukut pystyyn). Koulun alkuakaan ei oikein jaksanut odottaa ja nörtti-Sanna myöntää, että loma oli ihan liian pitkä. Ja alkukin on ollut paljon sujuvampi ja helpompi kun ei täytynyt aloittaa ihan tyhjästä.

Mulla on taas tällä lukukaudella neljä kurssia; Color & Design, Typography 1, History of Graphic Design ja English Composition for Artists. Eli aika erilainen ja vaihteleva valikoima. Color & Design on oikestaan värioppia, mutta enemmänkin värioppi potenssiin 3. Eli aika haastavaa. Sitten on nuo kaksi graafisen suunnittelun kurssia, historiaa ja typografiaa. Ja sitten kirjoituskurssi, voi hirvitys. Ei niinkään se kirjoittaminen vaan kuinka se kurssi ja opettaja on jotenkin niiiiiin kauhean amerikkalaisia, mitäään ei annetta ajatella itse vaan kaikki pikkujutut keskustellaan. Blaaaaah...
Aika haastava kevät on siis luvassa, mutta enköhän minä selviä.

Asuntolassakin on asiat muuttunut. Paljon on tullut uusia ihmisiä ja olenkin tutustunut vaikka kuinka moneen ja uusia kavereita tullut. Nyt minulla on 3 kämppistä entisen kahden sijaan. Oikein kiva japanilais/amerikkalainen tyttö joka opiskeleen myös graafista suunnittelua. Mä oonkin päässyt auttamaan ja neuvomaan kun minulla oli melkein kaikki samat kurssit viime syksynä :) Mielellänihän minä autan. Ainoa huono juttu on, että sinne meni minun tavaran säilytystilat. Ennen minulla oli tuo koko kerrossänky itselläni joten yläsänky oli tavaran säilytystä varten. No, ei voi mitään.

Mutta kaikki on siis hyvin San Franciscossa ja lisää tarinoita luvassa kevään mittaa kunhan taas pääsee elämä täällä vauhtiin.