tiistai 30. lokakuuta 2007

Maanjäristys

Täällä oli juuri maanjäristys. Vatkas ihan kunnolla minuutin verran. Tai no, ei nyt niin hirveesti järissyt, kaikki tavarat pysyi paikallaan, mutta kyllä heilutti sen verran, että tuntui, että seinät heilui. Oli se nyt kuitenkin isoin mun tähän asti kokemista maanjäristyksistä.
Vähän alkoi arveluttamaan, että onkohan tämä vanha kartano paras paikka olla maanjäristysten aikaan... Mutta selvisihän tämä sen San Franciscon pahimman järistyksenkin läpi.
5.6 richteriä sanoi tuollainen maanjäristys-sivusto, että oli tuon vahvuus.Mun amerikkalainen huonekaveri panikoi ja syöksyi pöydän alle ja latvialainen kämppis ei edes ymmärtänyt mistä oli kyse.

Pitäähän sitä nyt muutama maanjäristys kokea kun San Franciscossa kerran ollaan. Ja mielummin tuollaisia pieniä jotka lähinnä ärsyttää kuin se jättijäristys, jota kaikki tiedemiehet tänne odottaa/ennustaa...

lauantai 27. lokakuuta 2007

Midterms

Okei, mulla on ihan superhieno Halloween-asu, kunpa olisi jo keskiviikko :) Mä en vielä paljasta mikä se on koska sehän pilaisi puoliksi koko jutun. Saa nähdä teenkö mä edes mitään sen kummoisempaa koko Halloweenin kunniaksi kun kukaan muu ei tunnu olevan yhtä innoissaan koko jutusta. No, jos ei muuta, niin istun sitten mun huoneessa asu päällä ja syön karkkia... Halloweeni on täällä silleen yleisesti iso juttu, koko San Francisco juhlii. Joten sitä nyt odottelen innolla.

Edellisestä kirjoituskerrasta on päässyt kulumaan vähän liian kauan. Mutta mä haluan ajatella, että nyt mulla oli ihan hyvä syykin...
Mutta ei kyllä ole paljon mitään jäänyt kertomatta vaikka kirjoitukset onkin jäänyt vähemmälle.
Muutama hellepäivä mahtui viime viikkoon, mikä oli mukava ylläri näin marraskuun kolkutellessa jo ovelle.

Koulussa on Midterms, eli lukukauden puoliväli, jolloin saadaan väliarvio. Se nyt on vaan sellainen arvosana josta sitten lähdetään vaan parantamaan ja tavoittelemaan huippua :) Mulla ei ole oikeastaan mitään normaalista poikkeavaa, ei muita kokeita kuin viime torstain kalligrafian historian koe. Mä olin ihan kauhuissani siitä ja olin jo ihan varma, että tulisi kaikkien aikojen pohjanoteeraus, mutta kuinka ollakaan, vetäisin taas yhden A:n. Oho.

Läksyjä riittää. Nytkin lauantai alkaa vaihtumaan sunnuntaiksi ja mä väännän dinosaurus-korttia. Ja kohta taidan alkaa kirjoittamaan kirjaraporttia. Mä olen oppinut tekemään läksyt pois alta mahdollisimman nopeasti. Tai ainakin olen tehnyt parannuksen siihen mitä oli ennen :)

sunnuntai 21. lokakuuta 2007

Bye bye KasperMulla meni viikonloppusuunnitelmat (=urakalla läksyjä pois alta) uusiksi kun tuli surullisia uutisia kotoa... Enpä ole oikeastaan mitään saanut tehtyä sitten torstain.

Kasperia ei enää ole. Kasper oli maailman mukavin hauveli. Ensi viikolla olisi ollut Kassun 13v synttärit.

Tässä on vika kuva musta ja Kasperista. Muutama minuutti ennen lähtöä lentokentälle...Toivottavasti Kasper on nyt jossain paremmassa paikassa, jossa se saa lutkuttaa rättiä ja syödä herkkuja niin paljon kuin vain jaksaa. Ja toivottavasti se saa paljon haleja ja rapsutuksia.sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Läksyjä, läksyjä, läksyjä

Opiskeluvauhti sen kun kiihtyy ja läksyjen määrä lisääntyy tasaista tahtia. Taaskin meni koko viikonloppu läksyjä tehdessä. Mä suunnittelin, että olisin saanut jo kaikki tehtyä eilen niin olisi tänään voinut lähteä kävelemään ympäriinsä, mutta täksikin päiväksi jäi ihan liikaa tekemistä... Eikä kaikkea ole vieläkään tehty ja huomenna tulee jo uusi lasti... Mutta tuntuu siltä, että mulla on sellainen tasainen rytmi, että kaikki tulee ajallaan tehdyksi, vaikka sitä ylimääräistä aikaa ei sitten jääkään. Niin, vapaapäiville on kyllä saanut sanoa hei hei...

Mutta ei se mitään, musta on jopa ihan kiva tehdä läksyjä, on ihan sellainen uusi asenne. Lomavaihteelta on päästy jo pois ja koulunkäynti maistuu, mikä on hyvä. Ihan mielelläni minä näitä töitä teen. Olisihan se kiva jos olisi enemmän aikaa kaikennäköiselle seikkailulle, mutta ei sille mahda mitään, että kouluhommat vaan tulee ennen muita...

Mun niska on tosi kipeä... Mistä lie johtuu... Voi olla, että sillä, että olen kolme päivää nököttänyt tässä pöydän ääressä on jotain tekemistä tämän kanssa.

Ai niin, perjantaina täällä satoi vettä :o Oli sellainen kunnon syyspäivä. Nyt ei sitten varmaan pariin kuukauteen tarvitsekaan huolehtia kastumisesta. Mutta kyllä huomaa, että syksy on tulossa Kaliforniaankin. Iltasin alkaa tulemaan pimeä jo tuossa seitsemän aikaan. Eikä enää oikein uskalla ulos lähteä pelkässä t-paidassa. Useana päivänä voisi hyvinkin tarjeta, mutta kun tämä sää aina yllättää niin saatta olla jopa sen verran vilpoista, että takki voisi olla tarpeen. Mutta ainakaan täällä ei tule räntää ;)

perjantai 12. lokakuuta 2007

Synttärit

No nyt mä olen taas ihan liian vanha... Mutta minkäs sille mahtaa. On taas vuosi aikaa tottua olemaan 23 v.

Synttärit oli hauskat. Lähdettiin kavereitten kanssa keilaamaan. Kaikki eivät päässeet tulemaan, mutta kivaa oli pienemmälläkin porukalla. Paikallinen keilahalli oli kyllä aikamoinen yllätys. San Franciscon kokoisessa kaupungissa on 12 ratainen keilahalli. Siis tämä oli toinen kahdesta täällä olevasta. Se toinen olisi ollu jossain vähän kauempana. Olisi kyllä luullut, että suurkaupungissa keilailu olisi ollut vähän suositumpaa, mutta eipä kai sitten.
Tunnin verran keilattiin ja enkä mä edes hävinnyt :o Ja teinpä jopa heti aluksi pari kaatoa. Ehkä niistä mun keilailu ajoista ja kursseista on jotain jäänyt mieleen... Pallo oli kyllä iso ongelma, niillä kun ei ollut sopivan painoista. Oli vain liian kevyt jota mä jouduin käyttämään, koska painavampaa tuskin jaksoin heittää...

Tässä muutama kuva synttärijuhlilta.

Mun kämppis Vinetta ja minä


Niki ja Nils Norjasta.


Sanna näyttää mallia miten keilataan


Niki


Nils


Minä, Josh ja Vinetta


Ja kaikilla oli hauskaa (toivottavasti)


Kotimatkalla me käveltiin hauska leikkipuiston läpi, jossa maa oli sellaista kumimössöä, että koko puisto oli vähän niin kuin iso trampoliini. Se oli hauska paikka.Ja koko päivän kruunasi mun suklaa cupcake. Mä olin keskiviikkona ruokaostoksilla ja miten ollakaan, löysin leivostiskiltä vaikka mitä vegaaneille sopivia herkkuja. Tietenkin mun oli pakko ostaa mulle jotain kivaa synttärin kunniaksi. Sain siis kakun, ilman kynttilöitä, mutta enköhän mä selviä :) Sain suklaa-myrkytyksen, oli niin makeaa.

sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Blue Angels

Mulla oli tuossa toissa päivänä ihan sellainen olo, että oli flunssa iskemässä. Mä otin sitten vähän flunssalääkettä ja taisi sitä säikähtää ja vältyin ainakin toistaiseksi sairastumiselta. Täällä on tosin vähintäänkin joka toinen kipeänä, joten jos minä onnistun siltä välttymään, se on kyllä todellinen ihme.

Täällä on ollut vähän sellainen sotameininki viime torstaista asti. Tänä viikonloppuna oli tuolla laitureilla sellainen Fleet Week tapahtumassa, jossa US Navyn lentokoneet esitteli hurjia temppuja. Aikamoinen meteli niistä horneteista, tai mitä nyt onkaan, lähtee, varsinkin kun ne lenti jatkuvasti juuri tästä asuntolan yli kun niillä oli harjoituksia. Ja ne harjoitukset kesti vielä varmuuden vuoksi tunteja.

Varsinaiset esitykset oli eilen ja tänään. Eilen mä oli kuitenkin koko päivän koululla Creative Process Workshopissa. Pitkä päivä. Voi olla, että jotain jopa opin tai sisäistin, mutta kun lauantaina joutuu heti aamusta aloittamaan 7 tunnin opiskeluputken, ei se kovin mieluisalta tuntunut. Vaikka ihan kiva ja rento juttu olikin... Nuo workshopit on sellaisia extra-juttuja, jotka tukee kursseja, mutta ovat myös avoimia ihan kaikille muillekin. Yleensä ne on vapaaehtoisia, mutta tämä oli pakollinen osa yhtä mun kursseista. Joten mä hoisin sen heti aluksi pois alta.

Tänään mä kuitenkin nappasin kameran kainaloon ja lähdin katsomaan niitä lentokoneita. Pitihän niistä nyt jotain irti saada kun ovat jo päiviä ärsyttäneet metelillään. Nuo laiturit kun on vain noin 10 minuutin matkan päässä, joten helppoa oli suunnata niitä ihmettelemään. Oli niin amerikkalaista meininkiä, kaikki olivat tukemassa laivastoa. Koneet lenteli tosi alhaalaa ja heitti kieppejä ja vaikka mitä.

tiistai 2. lokakuuta 2007

Vihdoinkin niitä kuvia

Nyt näköjään onnistuu myös kuvien lisääminen joten niitä nyt iso pläjäys tylsän teksti-osuuden jälkeen.

Koulu sujuu hyvin. Tämä viikko on sellainen tilannekatsaus viikko jolloin jokaisesta kurssista saadaan sellainen väliarvio, jonkin näköinen arvosana tähän mennessä tehdystä työstä. Vähän ihmetyttää, että mitenköhän tuo arvosana annetaan, kun ei kaikilla kursseilla ole vielä edes annettu mitään töitä opettajalle arvioitavaksi... Mutta saa nähdä, mitään suuria odotuksia mulla ei ole. Vaikka täytyykin sanoa, Fundamentals kurssilla mä loistan. Tuntuu välillä että tulee pahoja katseita muilta kun mä saan aina parhaat arviot... A- tuli kyllä vain kotiläksyistä viime kerralla. Toi onkin varmaan ainut kurssi jossa mä pärjään hyvin.

Vaikka tänään mä otin kyllä omasta mielestäni aika hianon pläjäyksen kuvia... Siis eihän ne mitään upeita ole, mutta mun omaan tasoon nähden olen enemmän kuin tyytyväinen. 150 kuvaa kyllä vaadittiin, että sain 36 sellaista kuvaa jotka kehtaa julkisesti tunnilla esitellä. Nyt mä vaan tappelen tulostimen kanssa, että saan värit oikeiksi. Viimeksi onnistu, mutta nyt jokin mättää... Mä käyn varmuuden vuoksi hankkimassa huomenna lisää mustetta.

Mä jouduin tänäänkin heräämään aikasin. Mulla oli aamu ysiltä tapaaminen mun uuden ohjaan kanssa ja mä rekisteröidyin kevään kursseille. Ei enää aikaisia aamuherätyksiä vuodenvaihteen jälkeen! Jipii. Keväällä mulla on Color & Design, Typography, History of Graphic Design ja English for Artists kurssit. Paitsi jos saan tuon vikan skipattua läpäisemällä testin, sit tulee tilalle jotain muuta. Aika outoahan se on tässä vaiheessa alkaa valitsemaan seuraavia kursseja kun ensimmäisiäkään ei ole vielä saatu kunnolla käyntiin.

Nyt niitä kuvia.

Ensin se kauan odotettu Japantown.
Ja sitten muutama makupala tämän päivän kuvausreissulta:

Ja sitten loppuun vielä kuva mun huoneen nykyisestä kunnosta. Tai siis oikeastaan tämä taitaakin olla eka kuva kun tänne laitan mun asuinoloista. Tässä on siis mun nurkka.

Upea eikö vain?